Cahuita és Puerto Viejo (képes blog)


Cahuita a karibi partvidék leghangulatosabb faluja. A mellette húzódó nemzeti park Tortuguero, Caño Negro és Manuel Antonio mellett az egyik legjobb Costa Rica-i állatles otthona, s ha ezúttal a park ikonikus állata, a Schlegel-lándzsakígyó nem is került fényképezőnk lencséje elé, attól még felejthetetlen élmény marad az itt töltött nap. Ami kevésbé tetszett, az a közeli Puerto Viejo de Talamanca városkája, amiről a pandémia sem tudta leszedni a partiördögök tömegeit.

Cahuitáról sokszor írtunk már, ezért ezúttal képes blog formájában osztom meg a januári csapattal tett kirándulásunkat a karibi partvidéken.

A szállónk mögötti fát minden délután színes tukánok lepik el. 

Cahuitát azért szeretem, mert természetes valójában élvezhető a tengerpartja. Nincsenek nagy szállodasorok, nem takarítják a partot, így az ember valós képet kaphat a Karib-tengerről.

Az egyetlen nem "valós" dolog a nemzeti parkban az állatsűrűség. Az itt élő állatok többsége általában állatkereskedőktől lett elkobozva, mint ez a csuklyásmajom, ami simán lemászott a fáról, hogy a hátizsákunkban kotorásszon, amíg mi csobbanunk egyet a tengerben.

A fák oldalán katonás rendben sorakozó denevérek azonban őshonosak, nem kellett őket betelepíteni.

Vízimadárból nincs annyi, mint volt Tortugueróban, de egy-két bakcsót azért így is sikerül szemrevételeznünk.

Lajhárból többet is látunk a nemzeti parkban tett túránk során. Ez a kétujjú példány kifejezetten élvezte, hogy fényképezzük.

A tengerparton felgyülemlő uszadékfák réseiben bizonyos időközönként összegyűlnek a csigaházakba bújó rákok, hogy házat cseréljenek.

A mosómedvékkel jobb vigyázni, mert harapnak és rengeteg betegséget terjesztenek.

Ahol az esőerdő találkozik a Karib-tengerrel, ott ritkán van fehér homok.

Bár a fregattmadarak inkább a Csendes-óceánt kedvelik, olykor felbukkannak a Karib-tengernél is.

A csuklyásmajmok annyira hozzászoktak az emberhez, hogy valósággal pózolnak a fényképezőgépnek.

A hazaút előtti PCR-teszt miatt ellátogattunk Puerto Viejo de Talamancába, Costa Rica bulivárosába. Itt valamivel rendezettebb a tengerpart, de állandó a nyüzsgés, ráadásul piszok drága.

Puerto Viejo az a hely, ahol délután három előtt nem történik semmi, mivel az amerikai tinik másnaposan fetrengenek a parti hostelekben. Ha az ember nyugalmat akar, délelőtt látogat el ide. Az egyetlen gond az, hogy ekkortájt még minden zárva tart.

A klasszikus Costa Rica-i szlogennel búcsúzunk a Karib-tengertől. Busszal terveztünk San Joséba jutni, de Puerto Limón magasságában a helyi járat lerobbant, így végül privát fuvart szervezve érkeztünk meg Costa Rica fővárosába és annak repülőterére. Irány Kolumbia!


  
Még több fotóért és sztoriért látogass el Facebook oldalunkra!







Oszd meg másokkal is!