Tortuguero (képes blog)


Tortuguerót egyszer látni kell, mert kevés jobb szafari van nála az amerikai kontinensen. Kajakokkal és csónakkal fedeztük fel a karib-tengeri esőerdőket, ahol számtalan baziliszkuszt, iguánát, bőgőmajmot és lajhárt láttunk. Ha Costa Ricában jársz, mindenképp látogass el ide!

Sokszor jártam már Tortugueróban, írtam is róla korábban. Éppen ezért ezúttal képes blog formájában számolok be az elmúlt két nap eseményeiről. 

A pandémia miatt Tortuguero meglepően csendes. Vannak ugyan turisták, de messze nem annyi, mint a járvány előtt. Talán pont emiatt, de egyre jobban szeretem ezt a kisvárost.

A Tortuguero környéki esőerdőket a legjobb kajakkal vagy csónakkal felkeresni. Régi barátom, Bonnie kísér el minket, akinek másfél év után mi vagyunk az első külföldi csoportja.

Az első állat, amit lencsevégre kapunk, ez a kecsesen pózoló kék gém.

A baziliszkuszt a helyiek Jézus Krisztus gyíknak nevezik, mert ez az állat képes a vízen járni. Nehéz nyugalmi állapotban megpillantani, mert jól rejtőzködik.

Ez a bakcsó egészen közel engedte a kajakokat magához.

Száraz évszak lévén a leguánok előszeretettel napoznak a fák ágain.

Anhinga, azaz kígyónyakú madár.

Sajnos lajhárból csak ennyi jutott.

A naplemente mindig káprázatos Tortugueróban.

Mielőtt megindulnánk Puerto Limón és Cahuita felé, kora hajnalban negyedmagammal felkeresem a Cerro Tortuguerót, ahová vagy tíz éve nem sétáltam fel.

A hegy lábánál található San Francisco egy csendes őserdei falu. Tíz éve alig pár ház alkotta, ma már kezd település formája lenni.

2010-ben machete kellett ahhoz, hogy felküzdjük magunkat a hegy tetejére, ma szépen kiépített ösvény és lépcsősor várja a kirándulókat.

A kora hajnali időpont nem szerencsés fotózás szempontjából, de így is megérte hajnali 5-kor kelni.

Szerencsére Puerto Limón felé van csónak reggel, így végigutazhatunk a Karib-tenger menti lagúnákon, ahol hemzsegnek az állatok.

Oropendola fészkek csüngenek alá.

A szövőmadarak legszebbike, a Montezuma oropendola.

Egy pókmajomcsalád is megmutatta magát nekünk.

Kajmánt is látunk párat.

Puerto Limón kikötőjének közelében rengeteg lajhár él. Csónakosunk szerencsére hagyott időt a fotózásra, így sikerült lencsevégre kapni ezt a példányt, ami épp nagydolgát ment elvégezni a vízbe. 

Még több fotóért és sztoriért látogass el Facebook oldalunkra!







Oszd meg másokkal is!