A csodálatos Quito (képes blog)

Ecuador Quito

2020. 05. 28. | Nagy Endre

Mutasd térképen

Quitóról többször írtunk már, de a város van annyira szép, hogy megérdemel egy új, képes blogbejegyzést. A Mirador-csapattal volt a városra két teljes napunk, így sok mindenre futotta az időnkből. Végre feljutottunk a Panecillo tetejére is, és sikerült olyan templomok belső teréről is képet készítenünk, amiről korábban a fényképezés tiltása miatt nem lehetett. Jó képnézegetést!  

Ecuador fővárosának látképe a Panecillo tetejéről. Sokan Quitót Dél-Amerika legszebb fővárosának tartják, és akik így gondolják, nem járnak messze az igazságtól.

A Calle Venezuela háttérben a főváros jelképének számító, de soha el nem készülő Voto Nacional bazilikával.

Mivel a Voto Nacional építését 130 év alatt sem sikerült befejezni, az az urbánlegenda kezd terjedni Quitóban, hogyha az utolsó kő is a helyére kerül, eljön a világvége.

Az elnöki palota (jobbra) és a városi katedrális (szemben) meghatározzák Quito főterének arculatát.

A Függetlenségi tér nem csak helyieket, turistákat is vonz.

A tér közepén álló emlékmű a kétszáz évvel ezelőtti függetlenségi háborúnak állít emléket.

Quito legeredetibb templombelsőjével a kívülről kevésbé látványos Nagyboldogasszony templomnál találkozik az ember. A toronyba évszázadok óta nem volt senki, mert a legenda szerint abban az ördög lakik.

A Mirador-csapat azelőtt a San Francisco-templom előtt, aminek a zárdáját az ördög építette, hogy ezzel megszerezze a megbízott építőmester, Cantuña lelkét.

A San Francisco-templom oltára a legszebbek közé tartozik Dél-Amerikában.

A La Compañía de Jesús barokk és mór jegyeket magán viselő homlokzata a legdíszesebb az országban.

Valami miatt a La Compañía de Jesús belsejét tilos fotózni, én azonban készítettem róla képet titokban, hogy ti is lássátok, mennyire szép.

A Santo Domingo-templom ugyancsak megéri a kitérőt, még úgyis, hogy hpzzá nem fűződnek legendák.

Az Ejido parkban ismét ellátogatunk Petőfi Sándor szobrához. Hogy miért került Quito belvárosába egy magyar költő szobra, máig rejtély.

Quito fekvése egyrészt csodálatos, másrészt szörnyen idegesítő. Az alig négy kilométer széles völgyet nem egy ekkora városra találták ki; a földrajzi helyzete miatt borzalmas a közlekedése. 

Még több fotóért és sztoriért látogass el Facebook oldalunkra!







Oszd meg másokkal is!