A nagy comayagüelai piactűz (képes blog)


2012. február 18-án a kora délutáni órákban tűz ütött ki a comayagüelai piacon, aminek következtében egy teljes városrész leégett. Csodával határos módon senki nem halt meg a két napig tartó tűzben, de ezrek élete ment tönkre az árukészletek megsemmisülése nyomán. Ezen a napon pont Tegucigalpában jártam, és látván a főváros fölött gomolygó füstött, megindultam a tűz irányába. Órákon át fotóztam a helyszínt, az embereket, tűzoltókat és fosztogatókat. Képes blog a 21. század eddigi legnagyobb várostüzéről Tegucigalpában.

2012. februéár 18-án délután 1 órakor csaptak fel a lángok a comayagüelai piacon. A fabódék között percek alatt elterjedt a tűz, negyed óra múlva ez a látvány fogadta az embert a folyóparton állva.

Sokáig úgy túnt, a Maria Auxiliadora templom nem éli túl a tűzvészt, de végül a tűzoltók útját állták a lángoknak.

Hondurasban kevés a tűzoltó, ezért az oltásban mindenki segédkezik. Rendőrök, katonák és civilek együtt próbálnak megálljt parancsolni a tűznek.

Comayagüela egy tervezés nélküli piac és nyomornegyed, ahol a vízhálózat sem lett rendesen kiépítve. Éppen ezért a tűzoltóknak nem kis nehézséget okozott a vízhez jutás, a csöveket civilek segítségével juttatták el a tűzfészekhez.

Az egyik piacoló várja, hogy a tűz után mi marad a portékájából.

A tűz gyorsan terjedt, ezért a környező utcákból mindenki mentette ki a portékáját. Teljes lett a káosz, alig egy óra leforgásával pedig megjelentek a fosztogatók.

A katonaság próbálta felügyelni a rendet, de a fosztogatókkal nehezen bírtak, akik már a tűzoltás során "dolgozni" kezdtek.

Rendőrök kísérnek el egy tolvajt a leégett piacról.

A tűzfészek a Maria Auxiliadora templom melletti piacon alakult ki. Ide elvileg nem lehetett volna bejutni, de a katonaság és a rendőrség azt hitte, újságíró vagyok.

A legtöbb sebesült a tűzoltók közül került ki. Sokan kaptak füstmérgezést az oltás során.

Természetesen a TV is kivonult a piacra

Hatalmas feladat hárult a villanyszerelőkre, akiknek árammentesíteniük kellett a teljes negyedet. A sok illegális bekötés miatt ez azonban nem ment könnyen.

Árujukat elveszítő piacolók.

Volt, akiknek mindenük odalett.

 

Még több fotóért és sztoriért látogass el Facebook oldalunkra!







Oszd meg másokkal is!