Boquete (képes blog)


Boquete városkája kötelező program minden Panamába látogató turistának. Bár szörnyen "elamerikásodott", ettől még élvezhető vidék köderdeivel, vízeséseivel, kávéfarmjaival, jó éttermeivel. Csodás két napot töltöttünk a környéken, bár a pandémia miatt volt olyan program, amit ki kellett hagyjunk.

Boquetéről sokszor írtunk már, ezért ezúttal képes blog fromájában jelentkezem Panama leghűvösebb városából.

Boquete nem szép város, de a klímája és a köderdők miatt mindig szívesen visszatérek ide. A kép szállónk tetőteraszáról készült.

Félnapos buszozás után érkeztünk meg Boquetébe, így maradt egy szabad délutánunk szabadprogramokra. A csapat végül a canopyzás mellett döntött. Egy kedves földműves család építette ki a drótkötélpályát a birtoka környéki erdőkben, ahol 12 platform várja a csúszkálni vágyókat.

A kaland kisebb gyalogtúrával indul, majd ilyen kilátás fogad minket az első platformról.

Kriszta élvezi első canopyzását.

Sajnos a Sendero Los Quetzalest a pandémiára hivatkozva zárva tartják, így alternatív útvonalakat kell keressünk. A The Lost Waterfalls Trail ilyen. Nem csak a vízesések, a kilátás is mesés a túra során.

Három csodás vízesést érintünk a háromórás körtúra során. Fürdésre sajnos alkalmatlanok, mert a vizük nagyon hideg, de a látványért megéri a dagonyázás.

Az egyik zuhatag mögé be lehet sétáni, igaz, nem maradsz utána száraz.

Délután a Mirador-csapat a Pipeline Trailen túrázik, aminek bejáratánál quetzalokat ígérnek nekünk, de persze egyetlen madarat sem látunk. Ezzel az öreg fával vigasztalódunk.

 Boquetétől nem messze található a Los Cangilones de Gualaca névre hallgató folyószűkület, ahol kristálytiszta vízben lehet úszkálni.

Búcsú Boquetétől és környékétől, irány Bocas del Toro!

Boquete térségét a La Quijada del Diablo névre hallgató hágónál hagyjuk el. Innen egyszerre látszik a Csendes-óceán és a Karib-tenger térsége. A képen a csendes-óceáni oldal látszik.

A hágó a Reserva Forestal de Fortuna bejárata. Ez Panama legnagyobb egybefüggő köderdőjének otthona.

A Reserva Forestal de Fortuna turisztikailag kiaknázatlan terület, lévén nincsenek kiépített ösvények a területén. Szerencsére apró vízesésekből van pár az út szélén is.

A hágó túloldalán ez a kilátás fogad minket. A háttérben feltűnik a Karib-tenger és Bocas del Toro. A következő bejegyzés róla szól majd.

Még több fotóért és sztoriért látogass el Facebook oldalunkra!

 







Oszd meg másokkal is!