Costa Rica - Arenal-tó

Monteverde és La Fortuna (képes blog)

Monteverde és La Fortuna (képes blog)

Monteverde és La Fortuna igazi gringolandia, ahol egy négyzetkilométerre háromszor annyi külföldi turista jut, mint őslakos. Nincsen ezzel semmi baj, az itt élők élvezik a kiváltásgos helyzetet, hiszen ingatlanjuk értéke sokszorosa a Costa Rica-i átlagnak, az idegenforgalomból pedig rengeteg pénzt lehet kiszedni. Én kevésbé élvezem az ilyen helyeket, de azt el kell ismerni, hihetetlenül profin művelik a turizmust errefelé.

A tréfás kedvű Costa Rica-i klíma

A tréfás kedvű Costa Rica-i klíma

Utazásunk következő állomása az a Monteverde, ahol általában meg szoktunk ázni. Ahogy azonban a Poáson és az Irazún, úgy itt is csodaszép idő fogad minket, így csodás élményekben van részünk a köderdei függőfolyosókon és drótkötélpályákon. La Fortunában aztán utolér minket az eső, így dagonyázunk egy alaposat a Cerro Chatón, de szerencsére a Baldi termálfürdőhüz már jó időben érkezünk.

Az Arenal-vulkán árnyékában 

Az Arenal-vulkán árnyékában 

Az Arenal-vulkán 2010-ig Costa Rica egyik highlightja volt, aztán a kürtő egyszercsak eltömődött, és a több éven át tartó lávafolyásnak vége lett. Ma már a turisták nem az Arenal miatt jönnek La Fortunába, hanem a ráépült szolgáltatások miatt. Rengeteg a spa, a termálfürdő, a latin viszonylatban jónak mondható étterem és a fiatal gringókat megcélző bár. Minket inkább a La Fortuna-vízesés és a Cerro Chato érdekelt.