Costa Rica - Guayabo

Nehéz első napok Costa Ricában

Nehéz első napok Costa Ricában

Pandémia alatt utazni nem egyszerű dolog. Nekem is újra kell tanulnom a kontinenst, mert nem tudom, melyik országra mennyire nyomta rá a bélyegét a bezárkózás. Tavaly áprilisban Kolumbiában sem indult zökkenőmentesen az út, de a folyton változó szabályok Costa Ricát sem teszik könnyen utazható országgá. Nem világos, hány oltás kell a belépéshez, hol kell maszkot hordani, hol fogadnak el készpénzt, hol csak bankkártyát. Ráadásul Mexikóban túlfoglalják a gépemet, így késve érkezem. Az első néhány nap nem volt egyszerű szervezés szempontjából.

Végre megadta magát az Irazú-vulkán

Végre megadta magát az Irazú-vulkán

Costa Rica-i utazásunkat San Joséval és annak környékével kezdjük. Jó pár éve, hogy nem jártam errefelé, és azt kell mondjam, hiányzott. Ugyan nem szeretem a turistás helyeket (amikből elég kevés van Costa Ricában), de a főváros környéke mindig rejt valami újat. Ezúttal az Irazú-vulkán adta meg magát, de a La Paz Watrfall Garden is elnyerte a tetszésemet.

Costa Rica legszebb vízesése

Costa Rica legszebb vízesése

Az elmúlt néhány napot a San José környéki látnivalók felfedezésével töltöttem, de a sort még nem sikerült lezárni. Két rom és egy vulkán felkeresésével lett teljes a kaland, amit egyetlen napba sikerült belesűrítenem. Az elmúlt egy hét legnagyobb élményét azonban egy vízesés adta, aminek létezéséről a ticók sem tudnak.