Peru - Quempiri

Mazato, tapírfej, suri - vendégségben az asháninka indiánoknál

Mazato, tapírfej, suri - vendégségben az asháninka indiánoknál

Peru talán legizgalmasabb része VRAE, az egykor a Fényes Ösvény gerillaszervezet, ma pedig a drogmaffia által uralt völgy, ahol három folyó, az Apurímac, az Ene és a Mantaro folynak össze. Itt élnek az asháninka indiánok, akiknél nincs kedvesebb és barátságosabb amazóniai közösség. Mazatóztunk, tapírt ettünk, csípős virággal kezeltük sebeinket, dorongozni tanítottuk az indiánokat. Fantasztikus napokon vagyunk túl.

Vissza az Andokba

Vissza az Andokba

Elhagyva VRAE asháninka falvait ismét megérkezünk az Andokba. Satipo és La Merced környéke nagyon látványos, biztosan visszatérünk még ide, hogy alaposabban körbejárjuk a vidéket. Tarma körül pedig ellátogatunk a Huagapo-barlanghoz, valamint túrázunk egyet az Ushto-kanyonban. Nem hallottál róluk? Az hiba!

Az asháninkák

Az asháninkák

Az Otariban eltöltött néhány nap után fel akartunk keresni egy nehezen elérhető asháninka falvat. Quempiri minden, csak nem nehezen elérhető, viszont eredeti. Három éjszakát töltöttünk itt, közben megismertük a helyiek életét és hagyományaikat. Megtudtuk, hogy van egy bájital, amitől azonnal szerelembe lehet esni, hogy a betegség a szemen át távozik, hogy a mazatót ma már csak ritkán erjesztik nyállal, no meg azt is, hogy milyen volt a Fényes Ösvény kegyetlenkedéseit megélni.