Trinidad és Tobago - Trinidad

A Paria-öböl

A Paria-öböl

Trinidad legszebb partszakaszán, a Paria-öbölben túráztunk. Érthetetlen, hogy miért nem jár ide több külföldi?! Egyértelműen ez a sziget highlightja, kevés jobb egynapos gyalogtúra van nála a Karib-szigeteken. Ráadásul Blanchisseuse is hihetetlenül kedves hely. A nap egyetlen negatívuma, hogy csuklótöréssel végződött. Ezt leszámítva tökéletes volt minden.

Dél-Trinidad ismeretlen nevezetességei

Dél-Trinidad ismeretlen nevezetességei

Dél-Trinidad nehezen nevezhető a turisták kedvenc célállomásának, amit egyrészt értek, másrészt viszont nem. Az infrastruktúra hiánya miatt jogosan kerülik az utazók, azt viszont fel nem foghatom, hogy a trinidadi kormány miért nem karolja fel egy kicsit ezt a vidéket. A Columbus Bay egy tök jó strand lehetne, az Icacos-mocsár hihetetlenül látványos és a Banwari Trace is többre hivatott. Ha tehetitek, utazzatok erre is.

Íbiszek és a Föld legnagyobb kátránytava

Íbiszek és a Föld legnagyobb kátránytava

Trinidad szigete két dologról nevezetes. Az egyik a Caroni-folyó mocsárvidékén élő íbisz-populáció, a másik a Föld legnagyobb természetes kátránytava. Ebben a sorrendben kerestük fel a helyszíneket, és nem csalódtunk. Trinidad végre a szép arcát mutatja.

Összezárva két meleggel Trinidadon

Összezárva két meleggel Trinidadon

Nem trópusi viharban volt részem, hanem egy furcsa, kellemetlen utazásban két meleg fickóval, akik azon veszekedtek, melyikükkel töltsem az éjszakát. Nyilván egyiknek sem volt esélye, de az ilyen élmények után elgondolkodtat, hogy a meleg társadalomnak vajon van-e bármi alapja felszólalni a homofóbiával szemben. Nem gyűlölöm a melegeket, de most pár hétig egy se jöjjön velem szembe.

Trinidad egy más világ

Trinidad egy más világ

Port of Spainnel szemben a főváros környéki esőerdők elnyerték a tetszésünket. Láttunk sok szép madarat és vízesést, átsétálhattunk a híres Bambusz-katedrális alatt, de a kedvencünk Brasso Seco faluja lett. Trinidad teljesen más, mint volt Tobago szigete.

Port of Spain, a Karib-szigetek gazdasági központja

Port of Spain, a Karib-szigetek gazdasági központja

Port of Spain nem került fel a kedvenc városaink listájára, de azért jó volt látni, milyen is a Karib-szigetek gazdasági központja. Merthogy az olajnak hála Trinidad és Tobago fővárosa az egyik leggazdagabb és leggyorsabban fejlődő város, ami lassan belefullad a grenadai és guyanai bevándorlókba.