Guatemala - Flores

A guatemalai infláció és Eri rabosítása a hondurasi határon

A guatemalai infláció és Eri rabosítása a hondurasi határon

Honduras felé vesszük az irányt, de előtte még megpihenünk Floresben, valamint banánszállító hajókat bámulunk Puerto Barrios kikötőjében. Közben nem tudjuk megemészteni, hogy Guatemala árai már nem a mi pénztárcánkhoz vannak igazítva. Az útiköltség duplája az otthoninak, de a szállás és az étel is piszok drága lett az országban. Aztán kis híján rabosítják Erit a hondurasi határon, de szerencsére időben rájönnek a migrációnál, hogy a párom nem illegális bevándorló.

Jó utat, Chemo!

Jó utat, Chemo!

Hét év után először látogatunk a guatemalai San Andrésbe. Anno itt kezdtem latin-amerikai "pályafutásomat", mint önkéntes, és a fogadó családommal azóta is remek a kapcsolatom. Régóta szerették volna megismerni a fiaimat, és a hírre, hogy érkezünk, összecsődítették az egész családot. Aztán az egyik testvérem halála mindent felülírt. Szomorú történet egy igaz barát elvesztéséről, aki megvárta, hogy halála előtt még találkozzam vele. Jó utat, Chemo!

Uaxactún, romváros Tikal árnyékában

Uaxactún, romváros Tikal árnyékában

Tikal árnyékában megbújik egy apró romváros, amit csak nagyon kevesen ismernek. Uaxactúnról nem sok mindent tudunk, de ez nem jelenti azt, hogy nem éri meg a látogatást. Már csak a falu miatt is érdemes tenni erre egy kitérőt, hiszen ez Guatemala egyik legelzártabb települése, ahol előbb kerül az asztalra szarvas, mint csirke.

Egy nap Belize és egy kis Mexikó

Egy nap Belize és egy kis Mexikó

Belize-en épp csak keresztülbuszozunk, Chetumalban azonban belebotlunk egy zseniális múzeumba. A maják miatt még vissza kell ide térjünk.

Hazatérés Guatemalába

Hazatérés Guatemalába

San Andrés az a falu, ahol beleszerettem Guatemalába. Nincs itt a világon semmi, csak néhány jó barát, akik miatt szívesen térek ide vissza. Hetek óta vártam ezt a néhány napot, így egy kicsit bánom, hogy gyorsan elszállt.