Costa Rica - Tortuguero

Tortuguero (képes blog)

Tortuguero (képes blog)

Tortuguerót egyszer látni kell, mert kevés jobb szafari van nála az amerikai kontinensen. Kajakokkal és csónakkal fedeztük fel a karib-tengeri esőerdőket, ahol számtalan baziliszkuszt, iguánát, bőgőmajmot és lajhárt láttunk. Ha Costa Ricában jársz, mindenképp látogass el ide!

Ezért az élővilágért érdemes Costa Ricába utazni

Ezért az élővilágért érdemes Costa Ricába utazni

Costa Ricába a többség az élővilág miatt érkezik. Tortuguero egyike azon településeknek, amik az ökoturistákra rendezkedtek be, és azt kell mondjam, igen jól csinálják. Azt azonban sokan nem tudják, hogy az igazi csoda nem a nemzeti park maga, hanem a Rio San Juan krokodiloktól hemzsegő folyama. Ja, és felkerestük Costa Rica legszebb vízesését, a Catarata del Torót is.

Tortuguero

Tortuguero

A 2009-es Rio San Juanon tett utazásunk óta több alkalommal is visszatértünk a folyóra, mert azt a természeti csodát, amit ez a vidék tartogat, minden velünk utazónak meg kell mutassuk. Így volt ez idén is, ráadásul olyan dolgot láttunk, amit korábban csak dokumentumfilmeken. Tortuguero pedig hozta a kötelezőt, a temérdek élőlényt.

Milyen érzés illegális bevándorlónak lenni?

Milyen érzés illegális bevándorlónak lenni?

Milyen az, amikor Te vagy az illegális bevándorló? Costa Rica és Nicaragua határán éltük át, mekkora szenvedés az, mikor engedély nélkül akarsz átkelni egyik országból a másikba, ahogy teszik ma százezrével a szírek. Minket is segítettek, akik csak tudtak, de nem vágnánk bele újra, még ha az élmény - így utólag - megfizethetetlen is.