Costa Rica - Poás-vulkán

Nehéz első napok Costa Ricában

Nehéz első napok Costa Ricában

Pandémia alatt utazni nem egyszerű dolog. Nekem is újra kell tanulnom a kontinenst, mert nem tudom, melyik országra mennyire nyomta rá a bélyegét a bezárkózás. Tavaly áprilisban Kolumbiában sem indult zökkenőmentesen az út, de a folyton változó szabályok Costa Ricát sem teszik könnyen utazható országgá. Nem világos, hány oltás kell a belépéshez, hol kell maszkot hordani, hol fogadnak el készpénzt, hol csak bankkártyát. Ráadásul Mexikóban túlfoglalják a gépemet, így késve érkezem. Az első néhány nap nem volt egyszerű szervezés szempontjából.

Végre megadta magát az Irazú-vulkán

Végre megadta magát az Irazú-vulkán

Costa Rica-i utazásunkat San Joséval és annak környékével kezdjük. Jó pár éve, hogy nem jártam errefelé, és azt kell mondjam, hiányzott. Ugyan nem szeretem a turistás helyeket (amikből elég kevés van Costa Ricában), de a főváros környéke mindig rejt valami újat. Ezúttal az Irazú-vulkán adta meg magát, de a La Paz Watrfall Garden is elnyerte a tetszésemet.

Első benyomások Costa Ricáról

Első benyomások Costa Ricáról

Három éve nem jártam Costa Ricában. Korábban nagyon vegyesek voltak az érzéseim az országgal kapcsolatban, mert bár sok szépséget láttam itt, minden iszonyatosan drága volt. A helyzet nem sokat változott azóta, Costa Rica nem vált a hátizsákosok paradicsomává.