Kolumbia - Santa Marta

Ciudad Perdida, az Elveszett Város

Ciudad Perdida, az Elveszett Város

2009-ben jártam először Kolumbiában, akkor döntöttem el, hogy egyszer eljutok Ciudad Perdidába, az Elveszett Városba. 2015-ben végre valóra vált az álmom, öt napos túra keretében megpillanthattam a tayronák egykor szent városát. Fantasztikus túra volt!

Meghalt egy mamó

Meghalt egy mamó

Minden utazásnak vannak olyan állomásai, amik megváltoztatják egy kicsit az embert. Ilyen volt nekünk korábban a Qoyllur Rit'i Fesztivál Peruban vagy a találkozás a shuarokkal Ecuadorban, s ilyen lett Nabusimake, az arhuacók szent faluja is. Ha az édenkert a Földön van, akkor jó hírünk van: megtaláltuk azt. Egy olyan közösséget ismertünk meg az elmúlt néhány napban, akikről a tudomány máig nem tud szinte semmit, pedig lassan 400 éve vagyunk velük kapcsolatban. Bár az arhuacók hihetetlenül zárkózottak, mi mégis bejutottunk egy mamó temetésére, ahol új értelmet nyert számunkra a halál utáni élet megítélése.

Milliomos hippik lepik el Kolumbiát

Milliomos hippik lepik el Kolumbiát

Kolumbia tengerpartja eddig nem hagyott bennünk mély nyomokat. Sem Taganga, sem Tayrona, sem pedig Cabo de la Vela nem nyerte el a tetszésünket, Palominóba viszont beleszeretünk a hangulata miatt. Hippik, indiánok, utcazenészek varázsolják a falut olyanná, amilyen. Sokkal inkább ez, mint Santa Marta.

Tayrona Nemzeti Park

Tayrona Nemzeti Park

Kolumbia leglátogatottabb nemzeti parkját, a Tayronát kerestük fel. Bár az idő nem volt a legtökéletesebb, nekem így is hatalmas élmény volt a szépséges karibi öblökkel szegélyezett trópusi esőerdő, ami majmoktól és egzotikus madaraktól hangos. A környék egyetlen negatív élménye Taganga, ami szépen lassan halászfaluból partivárossá vedlik át.