Ecuador - Nantip

Kivégzésre várva a shuar indiánok földjén

Kivégzésre várva a shuar indiánok földjén

Hogy milyen érzés az, amikor összeül egy indiánfalu vezetése, ami arról dönt, levágják-e a fejedet vagy sem? Furcsa, de egyben izgalmas. Örök igazság, hogy minden megvehető pénzzel, még az életed is. Persze alkudni azért illik egy keveset.

Magyarindiánok 5. - Az istenek aranya

Magyarindiánok 5. - Az istenek aranya

Erich von Däniken, svájci író adta a Tayos-barlang kincseinek az Istenek aranya nevet. Bár Däniken azt állította, hogy járt a barlangban és a fémkönyvtárban, Móricz ezt mindvégig tagadta, és elítélte az írót szenzációhajhász magatartása miatt. Juan Ramos, Móricz egykori vezetője kameránk elé állt és elmondta, mi történt pontosan. Däniken neve neki sem ismerős, azonban aranyra és egy pakisztáni törzsre tisztán emlékszik...

Magyarindiánok 4. - Levágott fejek és Juan Ramos

Magyarindiánok 4. - Levágott fejek és Juan Ramos

A shuarokkal nincs minden rendben. Az összes faluban megtalálnak minket a vad bürokraták, és számon kérik rajtunk még a létezésünket is. Ettől függetlenül nem adjuk fel a kutatást, nem tántoríthatnak el minket attól, hogy ráleljünk Amazónia mélyén Móricz János egykori vezetőjére, Juan Ramosra. Ugyanolyan kihívás ez, mint a fiatal shuargyerek uwishinné válása, aki ha sámán szeretne lenni, meg kell érintse Arutamot, a teremtő erőt. Minket azonban nem Arutammal, hanem a Juan Ramosszal való találkozás éltet.