Ecuador - Taisha

Amazónia leghülyébb madara és 3000 liter benzin

Amazónia leghülyébb madara és 3000 liter benzin

A shuar indiánok földjén az utazás nem könnyű. Coangos és Nantip után úgy gondoltuk, már nem érhet minket meglepetés, de nem számoltunk előre egy félnótás csónakossal, aki elfeledkezvén arról, hogy embereket szállít, Taisha ipari kikötőjében rak minket partra. Három tonna árut kell bepakolnunk egy kamionba ahhoz, hogy fuvarhoz jussunk Taishába.

Baños és a Pastaza-kanyon vízesései

Baños és a Pastaza-kanyon vízesései

Baños és környéke Ecuador egyik legnagyobb highlightja. Sok utazási iroda viszi el ide a népeket, hogy megismertesse őket a köderdei világgal. Az egyetlen gond vele az, hogy Baños környékén minden van, csak erdő nincs. A vízesések szépek, a Rio Pastaza völgye fotogén, a város pedig hangulatos, azonban nekem valahogy nem lett nagy kedvenc. Lehet velem van a gond, vagy csak túl sok Bañosnál sokkal szebb dolgot láttam az elmúlt kilenc hónapban.

Amazónia legnagyobb hala és egy tapír

Amazónia legnagyobb hala és egy tapír

Magunk mögött hagyva a Kondor-hegység shuarok lakta völgyeit, elindulunk Amazónia szívébe, illetve Ecuador legnagyobb közúton nem elérhető városába, Taishába, ahol jó a pörkölt, és ahová lopni járnak a tapírok.