Belize

A Maja Riviéra leghangulatosabb strandja

A Maja Riviéra leghangulatosabb strandja

Fél éves utazásunk utolsó állomásán jutunk el a Maja Riviéra legkellemesebb partvidékére, Mahahualba. Végre egy tengerparti városka, ami megidézi a 20 évvel ezelőtti yucatáni hangulatot. Cancún, Playa del Carmen, Tulum és Bacalar rég elesett, nem tudom, Mahahual meddig állja a sarat.

UFO-élmény Caye Caulkeren, tömény undor San Pedróban

UFO-élmény Caye Caulkeren, tömény undor San Pedróban

Belize-be a turisták 90%-a búvárkodni jár, a két kiindulópont pedig Caye Caulker és San Pedro. Utazásunk végén felkeressük a két szigetet, amelyek közül Caye Caulker aránylag rendben van, de San Pedrótól öklendezni támad kedvünk, ha rá gondolunk. Nem, San Pedro nem az a karibi édenkert, amiről Madonna énekelt a La Isla Bonita című dalában, hanem egy rohadó hínártól fuldokló golfautó-rengeteg, ahol stresszesebb a létezés, mint egy amerikai nagyvárosban. Az elmúlt pár nap legnagyobb élménye az az UFO, amit láttunk belepottyanni Barangóval a tengerbe.

Belize legszebb nemzeti parkja, a Mayflower Bocawina

Belize legszebb nemzeti parkja, a Mayflower Bocawina

Belize amilyen pici, annyira sok látnivalóval büszkélkedhet. Eddig is láttunk sok gyönyörűséget ebben az országban, elég csak Lamanaira, Caracolra vagy Toledo indián falvaira gondolni, de az abszolút favorit a Mayflower Bocawina Nemzeti Park. Ennyi állatot, ilyen madárvilágot már régen láttam, az ösvények is könnyen járhatók, még ha a túrák fárasztóak is. Ötcsillagos dzsungeltúra Belize-ben!

Xunantunich és a 1000 Foot Waterfall

Xunantunich és a 1000 Foot Waterfall

Az utolsó San Ignacióban töltött napunk is sok látnivalót tartogat. Elsőként felkeresem a 1000 Foot Waterfallt, amiről szép emlékeim vannak még 2006-ból, majd a családdal Xunantunich romjaihoz látogatunk el, ahol az egyik legszebb Belize-ben fellelhető maja templomhoz, az El Castillóhoz van szerencsénk.

Caracol és a Mountain Pine Ridge

Caracol és a Mountain Pine Ridge

Belize-be a turisták többsége búvárkodni, esetleg snorkelezni érkezik, de az országnak azért vannak népszerű szárazföldi látnivalói is. Ezek közül a legizgalmasabbak a Mountain Pine Ridge folyói és barlangjai, valamint Caracol romvárosa, aminek egyértelműen helye van a legszebb maja emlékek Top10-es listáján. Ha egyszer Belize-ben jársz, ezt a kirándulást mindenképpen csináld végig.

Kígyókaland El Pilar árnyékában

Kígyókaland El Pilar árnyékában

San Ignacio környékére stoppolva jutunk el, ami elég kalandosra sikeredik. A város, ha nem is szép, messze a legélhetőbb Belize-i településnek tűnik, a környékén pedig rengeteg a látnivaló. Az első két napban két maja romvárost, Cahal Pecht és El Pilart keressük fel. Ez utóbbi helyen ha piramiscsodákat nem is, de fantasztikus kígyókat azért látunk.