Costa Rica

Cahuita és Puerto Viejo (képes blog)

Cahuita és Puerto Viejo (képes blog)

Cahuita a karibi partvidék leghangulatosabb faluja. A mellette húzódó nemzeti park Tortuguero, Cano Negro és Manuel Antonio mellett az egyik legjobb Costa Rica-i állatles otthona, s ha ezúttal a park ikonikus állata, a Schlegel-lándzsakígyó nem is került fényképezőnk lencséje elé, attól még felejthetetlen élmény marad az itt töltött nap. Ami kevésbé tetszett, az a közeli Puerto Viejo de Talamanca városkája, amiről a pandémia sem tudta leszedni a partiördögök tömegeit.

Tortuguero (képes blog)

Tortuguero (képes blog)

Tortuguerót egyszer látni kell, mert kevés jobb szafari van nála az amerikai kontinensen. Kajakokkal és csónakkal fedeztük fel a karib-tengeri esőerdőket, ahol számtalan baziliszkuszt, iguánát, bőgőmajmot és lajhárt láttunk. Ha Costa Ricában jársz, mindenképp látogass el ide!

Hátsó utakon Tortugueróba (képes blog)

Hátsó utakon Tortugueróba (képes blog)

Tortugueróba két módon, repülővel és csónakkal lehet beutazni. Mi a Rio San Juan felől szoktunk közelíteni, de erre most nincs lehetőség, mivel a pandémia miatt a nicaraguaiak nem engednek csónakokat a folyóra. Kénytelenek vagyunk kerülni, de azért így is sikerül programokkal megtölteni a napot.

Monteverde és La Fortuna (képes blog)

Monteverde és La Fortuna (képes blog)

Monteverde és La Fortuna igazi gringolandia, ahol egy négyzetkilométerre háromszor annyi külföldi turista jut, mint őslakos. Nincsen ezzel semmi baj, az itt élők élvezik a kiváltásgos helyzetet, hiszen ingatlanjuk értéke sokszorosa a Costa Rica-i átlagnak, az idegenforgalomból pedig rengeteg pénzt lehet kiszedni. Én kevésbé élvezem az ilyen helyeket, de azt el kell ismerni, hihetetlenül profin művelik a turizmust errefelé.

Rincón de la Vieja (képes blog)

Rincón de la Vieja (képes blog)

Costa Rica még pandémia idején is tömve van turistákkal, de azért vannak olyan pontjai az országnak, ahol elvétve bóklásznak emberek. Az egyik ilyen a Rincón de la Vieja-vulkánt körülölelő trópusi szárazerdő, ami érthetetlen módon nem szerepel a turisták bakancslistáján. Pedig van itt mit nézni, hiszen az iszapfortyogókon túl lehet csobbanni vízesések alatt, a madárvilág pedig hihetetlenül színes. Csodálatos napunk volt.

A Rio Celeste és a malekú törzs

A Rio Celeste és a malekú törzs

Costa Ricában a pandémia ellenére is rengeteg a turista. A Rio Celestéhez jó időben érkeztünk, így elkerültük a tömeget, de a kirándulás vége jobban emlékeztetett egy dobógókői kirándulásra, mint esőerdei sétára. Ezután látogatást tettünk a malekú törzsnél, ahol betekintést nyertünk a skanzenben élő közösség hagyományaiba, vagyis ami maradt belőle. Ne Costa Ricába menj, ha kíváncsi vagy az indián kultúrára!