Argentína - Colón

Esteros del Iberá

Esteros del Iberá

Az Esteros del Iberá az Argentínának, ami a Pantanal Brazíliának vagy a Los Llanos Venezuelának. Madarak, vízidisznók és kajmánok ameddig a szem ellát. Másfél aktív napot töltünk el a csoporttal a mocsárvidéken, de szerintem egy kicsit mindenki bánja, hogy nem maradunk tovább. Emellett jártunk egy ametisztbányában, ahol zseniális ásványokat foghattunk a kezünkben. Argentína még mindig egy tök jó ország.

Egy csepp Tirol

Egy csepp Tirol

Bariloche Dél-Amerika Tirolja. Olyan érzés fog el minket ide érkezvén, mintha Ausztriába csöppentünk volna: havas hegycsúcsok, mélykék színű tavak, bernáthegyik a parkban, málnakehely az étteremben. Egyik pillanatról a másikra a latin lazaságot kimért európai rend váltja, ami nagyon jól esik több mint másfél év hátizsákolás után. Arra, hogy tudjuk, nem Európában vagyunk, ott van a buszközlekedés, ami sajnos megmaradt argentinnak.

Itt fogant a Kis herceg

Itt fogant a Kis herceg

Hosszú, 1000 kilométeres utazás vár ránk Buenos Airesig, s bár előre tudjuk, hogy sok látnivalóval nem fog kecsegtetni a következő pár nap, ahol tudunk, szétnézünk kicsit. Yapeyú kegyhelye után megtudjuk, mi ihlette a Kis herceg szerzőjét a történet megírására, majd Colón üdülővárosában konstatáljuk, hogy Argentínában a főszezonon kívül nagyon unalmas utazni.