Panama - Santa Catalina

A Soberanía Nemzeti Park és Isla Coiba (képes blog)

A Soberanía Nemzeti Park és Isla Coiba (képes blog)

A 2022-es Panama túránkat, mint mindig, ezúttal is a Soberanía Nemzeti Parkban kezdjük, ahol bőgőmajmokat és lajhárt fotózunk. A bemelegítő kirándulás után Santa Catalina falujába utazunk, majd egynapos csónaktúrára indulunk Isla Coiba szigetére, ahol fantasztikus tengeri élővilág fogad minket. Nem véletlenül került fel a sziget és környéke az UNESCO Világörökség listájára 2005-ben.

Isla Coiba

Isla Coiba

Panama a trópusi tengerpartokat kedvelő utazóknak egy igazi paradicsom. Mindegy, hogy a csendes-óceáni vagy a karibi oldalon utazik az ember, három dolog biztos: a fehér homokos öblök, a parton lengedező kókuszpálmák és a harminc fokos meleg idő. Utazásunk első megállóját annál az Isla Coibánál tartjuk, ami nem véletlenül érdemelte ki a világörökségi besorolást 2005-ben. Csodaszép napot töltöttünk a tengeri rezervátumban.

Unalmas a Csendes-óceán

Unalmas a Csendes-óceán

Visszatérünk Santiagóba, hogy a ngäbe-buglé indiánok felé vegyük az irányt, de előtte még beugrunk Torióba és Santa Catalinába, két csendes-óceáni üdülőfaluba. Az egyik a panamaiak, a másik a külföldiek kedvenc nyaralóhelye, de sajnos egyik sem nyeri el a tetszésünket.