Panama - Soberanía Nemzeti Park

A Soberanía Nemzeti Park és Isla Coiba (képes blog)

A Soberanía Nemzeti Park és Isla Coiba (képes blog)

A 2022-es Panama túránkat, mint mindig, ezúttal is a Soberanía Nemzeti Parkban kezdjük, ahol bőgőmajmokat és lajhárt fotózunk. A bemelegítő kirándulás után Santa Catalina falujába utazunk, majd egynapos csónaktúrára indulunk Isla Coiba szigetére, ahol fantasztikus tengeri élővilág fogad minket. Nem véletlenül került fel a sziget és környéke az UNESCO Világörökség listájára 2005-ben.

Lajhár hajsza és a kontinens leglepukkantabb gettója

Lajhár hajsza és a kontinens leglepukkantabb gettója

Mielőtt nekivágnánk Darién esőerdőinek, végigjárjuk a Panama-csatorna környéki nevezetességeket. Lajhárt fotózunk a Soberanía Nemzeti Parkban, bőgőmajmokat San Lorenzo erődjénél, Colónban pedig megismerkedünk a kontinens leglepusztultabb gettójával. Most már jöhetnek a hárpiák és az indiánok!

Lajhár a város közepén

Lajhár a város közepén

Két hete írtunk Panamavárosról, Közép-Amerika legmodernebb metropoliszáról, ami jelenleg a Föld legdinamikusabban fejlődő városa. Meséltünk az óvárosról, Casco Viejóról (amit 2012-ben alig pár hónap alatt csodaszépen felújíttatott a városvezetés), jártunk Punta Paitillában, Latin-Amerika talán legelitebb negyedében, és persze láttuk San Miguelt is, azt a városrészt, amire a panamaiak egyáltalán nem büszkék. Akkor nem volt időnk végigjárni a város környéki parkokat, pedig nélkülük nehéz megérteni, miért is olyan remek hely Panamaváros. Mert hogy az. Élhető, rendezett és izgalmas metropolisz.